Examenstress

4 reacties Examenstress

 • Bij start school had ik al begeleiding gehad voor faalangst. Ik had er toen nog niet zo heel veel last van, einde klas 4 nam de faalangst voor het vak wiskunde erg toe. In de vijfde klas ging mijn cijfers voor wiskunde dramatisch naar beneden. Ik kwam in een angst patroon terecht en zelfs met begeleiding van school, kwam ik er niet meer uit. Ik ben toen in gesprek gekomen met Pia. Op een begrijpelijke manier gaf zij mij nieuwe inzichten, dat ik (ook met hulp van haar) goed kon toepassen. Pia is erg kundig, heeft een groot inlevingsvermogen en zij wist mij op een rustige manier goed in haar verhaal mee te nemen. Hierdoor kreeg ik mijn zelfvertrouwen in het vak wiskunde weer terug. Tevens heeft zij tijdens de begeleiding ook de vakleerkracht van mijn school goed meegenomen. Hoe faalangst, een stressaanval, in mijn lijf werkt en hoe leerkrachten mij op zo’n moment beter kunnen ondersteunen. Tijdens mijn toets weken/examens, had ik nog zeker aanvallen van stress, al waren ze niet meer zo heftig als eerst. Op dat moment deed ik mijn oefeningen (gekregen van Pia) en kon ik mezelf weer rustig krijgen. Hierdoor was de begeleiding door Pia boven mijn verwachting en … ik ben in 1x geslaagd. Zonder hulp van Pia, was dit zeker niet gelukt.

 • avatar annemarie

  Beste Pia,
  Een tijdje terug heeft u bij mij op school de training examenstress gegeven. Door u hulp van die briefjes heb ik mijn doel voor engels gehaald. Ik had op die briefjes in eerste instantie staan van ik ben een 6 waard voor engels en daarna ik ben een 6.5 waard voor engels. Voor mijn schoolexamen Engels heb ik een 6.9 (!) gehaald wat ik in eerste instantie niet kon geloven! Door de training was ik een stuk rustiger en heb ik de toets gewoon over me heen laten komen hierdoor was ik ook een kwartier voor tijd klaar nadat ik alles gecheckt had. Super bedankt voor de training!!!!!!!

  Met vriendelijke groet, Annemarie

 • avatar Janneke

  Pia is fantastisch en zij en haar methode hebben mij geweldig geholpen. Ik heb heb haar trainingen gevolgd en maakte kennis met de methode Lefgasten. De eerste bijeenkomst was al zo’n verademing omdat ik leerde dat mijn faalangst en het hebben van een black-out geen aanstellerij waren, maar dat er echt kortsluiting in het hoofd ontstaat waardoor je niet goed meer kunt functioneren. Ik heb geleerd om mijn gedachten “om te gooien”, om aan school te werken en andere dingen te doen omdat ik het ZELF WIL en niet omdat het van ANDEREN MOET. Aan haar tips denk ik nog heel vaak en het boek Lefgasten sla ik nog regelmatig open. Mijn ouders hebben het ook gelezen. Dit hielp hen om mijn problemen beter te begrijpen en me erbij te helpen. Ik weet zeker dat deze methode mij geholpen heeft om mijn examen uiteindelijk te halen. Ook tijdens mijn vervolgopleiding ga ik er vast nog veel voordeel bij hebben.
  Heel erg bedankt, Pia!

 • avatar Manon

  Het is alweer een paar weken geleden dat ik de faalangstcursus bij je heb gevolgd. En wat een verschil met daarvoor…

  Ik doe dit jaar 6VWO over nadat ik vorig op 0.02 punt ben gezakt. Dat heeft dus een flinke impact op mij gemaakt. Maar nadat ik 3 keer met jou heb gezeten en hierover gepraat heb voel ik me zo anders!!

  Maandag beginnen de examens en ik voel me nu eigenlijk best relaxed. Ik weet dat ik het graag WIL halen en ga daarom alles uit de kast halen om dit ook te laten gebeuren!

  Je hebt deuren in mijn hoofd opengegooid die dit jaar roestvast op slot zaten.. Ik wil je hier ontzettend voor bedanken!!

  Groetjes Manon

Laat een reactie achter

Indien gewenst gebruik deze HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>