Faalangsttraining

Van 1977 tot 2012 gaf ik op school faalangsttrainingen en voorlichtingsavonden aan ouders en collega’s. Ik heb daarvoor de opleiding voor faalangsttrainer gevolgd aan de universiteit van Nijmegen. Gedurende mijn loopbaan in het onderwijs heb ik mij verdiept in NLP, emotionele vaardigheden en transactionele analyse en heb ik een coachingsopleiding gevolgd. In 2009 ben ik een praktijkboek gaan schrijven genaamd LEFGASTEN over de methode die ik gaandeweg in de praktijk¬†heb ontwikkeld.

Vanaf september 2012 geef ik als zelfstandige trainingen, individueel of in groepjes, aan leerlingen of docenten van scholen in (circa) de regio Zuid-Holland. Zowel ouders als scholen kunnen mij benaderen voor deze training. In deze faalangsttraining voor jongeren zoeken we eerst naar specifieke oorzaken van de faalangst en daarna werken we aan deze oorzaken volgens de methode LEFGASTEN. Het is altijd toegespitst op de leerling en op zijn of haar situatie. Faalangst komt o.a.tot uiting bij het maken van toetsen en examens (kan ook je rijexamen zijn), bij presentaties of optredens of bij perfectionisme. Er is altijd sprake van een blokkade d.w.z. je kunt eigenlijk beter en wilt minder stress ervaren maar weet niet hoe. Afhankelijk van de leeftijd en afstand vindt de begeleiding thuis plaats, op school of bij mij. Ook voor studenten en volwassenen is het mogelijk een faalangsttraining te volgen.

Docententraining

Een verkorte vorm van de opleiding tot faalangsttrainer is het volgen van een dagtraining als docent of studieadviseur, bijvoorbeeld op een studiedag. Daarbij krijg je samen met een groep collega’s uitgebreide informatie over de signalering van faalangst, over de verschillende vormen en het daaraan gekoppelde motivatieverlies en adviezen over hoe je het in de basis al aan kunt pakken. Je bent nog geen faalangsttrainer maar herkenning, gesprekken en een gerichte aanpak kunnen al van grote waarde zijn en erger voorkomen. Sowieso is deze informatie voor alle leerlingen en studenten interessant (misschien ook voor jezelf?) en maakt het je tot een betere begeleider.

Plaats en kosten in overleg.

Laat een reactie achter

Indien gewenst gebruik deze HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>