Faalangsttraining voor jongeren

De faalangsttrainingen die ik geef zijn vooral gericht op leerlingen van de middelbare school. Maar leerlingen van de bovenbouw van de basisschool, denk aan leerlingen van groep 7 en 8, kunnen er ook al gebruik van maken. In de derde druk van Lefgasten wordt ook aandacht besteed aan de Cito toets en alle spanning die hierbij komt kijken. Maar de grootste doelgroep bestaat uit middelbare scholieren. Voor hen is het boek in de eerste plaats geschreven.

Klik hier voor meer informatie over LEFGASTEN.

7 reacties Faalangsttraining voor jongeren

 • avatar A. Wessel

  Beste Pia,
  Ik heb weer een dochter terug die een stuk relaxter en vrolijker is. Op haar dieptepunt was ze zo gestresst en uitgeput omdat alle energie ging naar het halen van een 9 of 10; lager was niet goed genoeg. Terwijl het gaat om zelfvertrouwen dat ze ook hoge cijfers kan halen met minder inspanning en vooral stressvrij te werken. Dit laatste gaat nu echt een stuk beter en haar faalangst wat zich concentreerde op de gedachte ik ken het niet goed, is een stuk verminderd.
  De training is praktisch en to-the-point, heel erg bedankt hiervoor!
  Hartelijke groet.

 • avatar Lola Faber

  Pia bedankt!

  Op mijn oude school heb ik zo’n 3 jaar geworsteld met mijn faalangst en de erkenning daar voor. Via mijn psycholoog kwam ik in contact met Pia die door middel van gesprekken en haar boek inzicht gaf in mijn situatie. Toen het niet langer ging op mijn oude school heeft Pia ingegrepen en ervoor gezorgd dat ik een nieuwe start kon maken op een nieuwe school. Ik had niet gedacht dat het daar beter zou gaan, maar de school bleek een perfecte, veilige omgeving voor mij en binnen een half jaar was ik weer in staat om toetsen te maken. Het belangrijkste verschil is dat ik nu gehoord en gezien wordt. Met de hulp van Pia heb ik de moeilijkste, maar beste beslissing van mijn schoolcarrière genomen en ik ben haar daar heel erg dankbaar voor.
  Lola en ouders

 • avatar Ingeborg

  Hallo Pia,
  Mijn zoon heeft heel veel aan de training gehad. Hij deed erg zijn best in zijn 1e leerjaar maar zag zijn cijfers steeds meer kelderen en begreep niet hoe dit kon, maar wat erger was zijn zelfvertrouwen werd steeds minder. En hij zei op een gegeven moment ja het heeft toch geen zin meer. Juist op de belangrijke momenten dus bij toetsen blokkeerde hij. Dus de ‘juiste’ elementen waren er om faalangstig te worden.
  Toen heb ik jou ingeschakeld en binnen een aantal keer kwam de oude Javier weer terug. Zijn cijfers gingen omhoog en hij kreeg weer grip op zichzelf en op zijn cijfers en zijn vertrouwen terug.
  Nu is hij overgegaan naar de 2e en de start is al heel anders geweest. Hij weet wat hij kan doen en is zijn eigen blije’puber’zelf weer😃. Dank je wel!!

 • avatar Nicolette

  Pia,
  Ongelooflijk wat er al na enkele keren gebeurde! Onze (meer) begaafde dochter bleek faalangst te hebben, en haar school adviseerde jouw begeleiding. De laatste proefwerkweek is nét achter de rug (waar alles van afhing…) en onze dochter heeft niet één keer een blackout gehad! Hierdoor zagen de docenten wat ze kon laten zien zónder blackouts, en is ze over naar 4 Gymnasium! Heel erg bedankt voor jouw begeleiding waardoor de vicieuze cirkel doorbroken werd. We vinden het nog steeds een wonder, en aan iedereen die last heeft van faalangst, vertellen we over jouw boek en methode! Fijne zomer!

 • avatar Antoinette Boetekees

  Beste Pia,
  Ontzettend bedankt voor je hulp aan Kimberly. Je bent een grote steun voor haar geweest. We zullen zeker jou aanbevelen als er in onze omgeving iemand in dezelfde situatie is belandt. Nogmaals bedankt.

 • avatar Nel Bouwmeester

  Beste Pia,
  Inmiddels is de faalangst training voor onze dochter afgerond. In 4 sessies heb je haar zover gekregen dat ze haar zelfvertrouwen weer terug heeft en de eerste positieve schoolresultaten zijn geboekt. Je hebt haar maar ook mij als moeder, zo enorm blij gemaakt. Na een paar jaar tobben en niet weten hoe het probleem van gebrek aan zelfvertrouwen en slechte schoolresultaten aan te pakken, heb jij samen met je duidelijke boek, ons enorm geholpen. Het boek is praktisch en duidelijk en ligt als naslagwerk op mijn nachtkastje. Ogen zijn geopend en de zon is weer gaan schijnen in ons huis! Dankjewel.
  Nel

 • avatar Fijtje Lothmann

  Lieve Pia,
  Enorm bedankt voor de positieve manier van werken! Matthijs (12)heeft enorme steun gehad aan jouw boek en de methode. Hij kan zijn faalangstgevoelens inmiddels goed herkennen en weet er op een positieve manier gebruik van te maken! Tijdens de Cito-toets heeft hij heel relaxed kunnen werken en kwam met een goed gevoel thuis. Je hebt ons als ouders ook veel nieuwe inzichten gegeven!

Laat een reactie achter

Indien gewenst gebruik deze HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>