Begeleiding motivatieproblemen

2 reacties Begeleiding motivatieproblemen

 • avatar marijke

  Pia is met mij mee gegaan naar gesprekken op school die tot dan toe tamelijk moeizaam verlopen waren. Door haar achtergrond, kennis van regels en creatieve manier van zoeken naar mogelijkheden, en vooral ook door haar aandacht en begrip voor mijn dochter, kon zij de school meekrijgen in de werkvormen en oplossingen die voor mijn dochter noodzakelijk waren. Zij heeft voor mijn gevoel de schoolcarriĆØre van mijn dochter gered.

 • ONTDEKKING

  Het begint met de ontmoeting. Ik kwam binnen je wordt welkom geheten en je gaat zitten. En dan begint alles. Het inleidingsgesprek van ca. een uurtje weet ze al op 99% nauwkeurigheid wie je bent, hoe je denkt en wat er mis is of niet mis is. Nou kwam ik daar met de intentie om me te testen op faalangst en waren de vragen soms niet goed (voor mij). Bleek de test al begonnen te zijn. Je weet je uitslag binnen een uur en je weet wat je hebt en wat je er aan kunt doen. Het speciale wat bij mij gebeurde is dat ze alleen door het gesprekje wist dat ik meerbegaafd was en dat dat een extra impact heeft op de faalangst die ik zou hebben. Ze was enthousiast om met mij te werken en het vak wat ze deed en dat gaf me een goed gevoel en ook over wat ze constateerden om met haar verder te gaan.

  dag: 1,2&3
  Ze komt bij je thuis wat ik zeer prettig vond en ze neemt dan een boek voor je mee, samen met de aantekeningen van het oriƫntatiegesprek en wat voorbereidingen van dingen die ze wil vertellen. Haar manier van aanpak vond ik zeer prettig: ze legde uit wat het is zodat je het begrijpt wat er met je misgaat + de dingen die ze heeft opgenomen zoals bij mij de meerbegaafdheid en ze koppelt het tot 1 begrijpelijk geheel terwijl ze jou verhaal hoort en daar op verder gaat. Je doet mee,(het voelt meer als een gesprek dan een les) daarnaast bekijkt ze het per persoon en situatie en helpt daar heel goed op verder. Niet de standaard methode die iedereen zou moeten helpen, maar de manier van jou wetendheid geven over de situatie van jezelf en dan een methode aanleren die lastig is om te leren maar heel erg effectief, het kost niet eens moeite. Na de laatste dag is de cirkel compleet en weet je alles wat je moet weten.

  Het bovenstaande is wat je hoopt dat je krijgt (wat in dit geval zo is) als je betaald voor je lessen tegen faalangst, maar er is nog iets bijzonders. De tijd en energie die ze in je stopt naast de lessen die je van haar krijg is enorm. Ze vergadert met school ze mailt. Ze heeft me persoonlijk ge-whatsappt van: “heb je het schooljaar gehaald?”.

  Om duidelijk te zijn ze = “Pia Crul” een super aardig persoon en echt de moeite waard om mee in contact te komen met zover ik weet “faalangst”.

  M.v.g. Jesse

  Ps: Dit kan misschien allemaal lijken op een recensie die haar beter zou moeten verkopen. Het is misschien ook wat het doet maar ik probeer mijn ervaringen te delen zodat andere mensen een betere keuze kunnen maken.

Laat een reactie achter

Indien gewenst gebruik deze HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>