Opleiding tot faalangsttrainer

Sinds januari 2013 leid ik trainers op volgens de methode zoals beschreven in mijn boek LEFGASTEN. Basis van deze methode is cognitieve therapie in combinatie met de werking van de hersenen (neuroplasticiteit). De doelgroep voor deze opleiding zijn mensen uit het onderwijs of zelfstandige psychologische begeleiders die werken met leerlingen vanaf groep 7/8 van de basisschool, middelbare scholieren, met studenten MBO, HBO en WO of met volwassenen. Ik ben als trainer en opleider geregistreerd bij de beroepsvereniging CRKBO en heb een SPEN (post HBO) accreditatie bij het CPION. Na afloop van de opleiding krijg je een landelijk erkend certificaat en kun je je aansluiten bij het trainersforum.

Mannen zijn extra welkom bij deze opleiding zodat nog meer jongens gemotiveerd worden om aan hun stressproblemen en blokkades te gaan werken.

Praktische informatie:
De opleiding wordt op vier vrijdagen om de twee, drie of vier weken gegeven. Om zoveel mogelijk interactief te kunnen werken bestaat het maximum aantal deelnemers per opleiding uit tien personen.

Opleiding najaar 2021
vr 17 sept, vr 1 okt, vr 15 okt en vr 5 nov van 10.00 tot 15.15 uur (vol)

Opleiding voorjaar 2022
vr 14 jan, vr 28 jan, vr 18 feb en vr 18 mrt van 10.00 tot 15.15 uur

Het plan is om ook een Engelstalige opleiding (Daredevils) te starten in het najaar. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6) starten we. Er zijn online mogelijkheden voor deelnemers in het buitenland. (zie ook mijn website www.daredevilsmethod.com)

Het streven is om de Nederlandse opleiding alleen fysiek door te laten gaan.

Kosten:
De kosten voor de vierdaagse opleiding (2021) zijn 795 euro of 820 euro incl. het boek LEFGASTEN. De opleiding is btw vrij. Lunch is inbegrepen. In 2022 zullen de kosten iets stijgen. (820 euro of 845 euro incl. het boek)

We werken met de methode LEFGASTEN en cursusmateriaal. Je krijgt na elke training opdrachten om gelijk ervaring op te doen. Deze opdrachten doe je met jongeren of volwassenen in je (werk)omgeving. Deze uren horen bij de studiebelasting (totaal 30 uur). Bij de opleiding is inbegrepen het geven van advies over leerlingen/studenten uit je eigen praktijk tijdens en na afloop van de cursus.

Plaats: Leiden (adres en contactgegevens volgen na inschrijving)

Je kunt je opgeven via het contactformulier en ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging.

13 reacties Opleiding faalangsttrainer

 • avatar Ellen Weber

  Eindelijk een training waar je in de praktijk meteen mee aan de slag kan. Veel nuttige informatie gekregen om studenten uit te leggen hoe processen in je hersenen werken. Om ze vervolgens handvatten te kunnen geven om de regie in eigen hand te nemen. Pia bedankt voor de inspirerende training.

 • avatar Tine de Jong

  Mijn eerste Lefgastentraining, als trainer, zit er op. Ik heb er een goed gevoel over en veel interessanter, want daar draait het om, voor de studenten was het effectief. Hieronder een paar reacties van mijn Lefgasten (studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein):

  Op het moment dat ik aan deze faalangsttraining begon, was ik super onzeker over mijn eigen kunnen. Ik presteerde steeds onder mijn niveau, en hierdoor geloofde ik niet meer in mezelf. De druk dat ik tentamens moest halen was zo groot, dat ik alleen maar tegen mezelf zei “ik MOET het halen”. Maar door mijn gedachtes te veranderen naar “ik WIL dit halen”, ging ik in mezelf geloven, ik werd gemotiveerder om te leren, en ik heb het gedaan! Ik heb laten zien wat ik waard ben, door alle tips toe te passen die ik tijdens deze training heb geleerd. Aan iedereen: “You can get it if you really want, but you must try!”
  en:

  Lefgasten heeft veel bewustwording voor mij betekend. Eerst was ik vaak in blinde paniek en kon ik volledig blokkeren op bijvoorbeeld toetsen. Door de trainingen ben ik me bewuster geworden van mijn gedrag, en ben ik hier aan gaan werken. Door het omzetten van mijn negatieve gedachtes in positieve gedachtes heb ik vooruitgang gemerkt. Zo kon ik op toetsen beter de knop omzetten, en heb ik zelfs mijn propedeuse kunnen halen. Ik ben er natuurlijk nog lang niet, maar toch zie ik veel positiever de rest van mijn studie tegemoet.

 • Afgelopen zaterdag de cursus Lefgasten afgesloten. Deze methode doet er toe omdat je goud in je handen hebt! Enerzijds ervaar je reflectie over je eigen spanningen en hoe hier anders naar te gaan kijken en te handelen. Anderzijds kun je met je deelnemer gericht naar verandering toe werken in het denken, voelen en doen doordat de methode Lefgasten uniek is in zijn soort. De bedenker Pia Crul haar ervaringen samen gebracht in een praktisch te hanteren methode.Wat ‘moet’ je allemaal in je leven en wat ‘wil’ je allemaal. Jij en je deelnemer ontdekken door deze methode dat opgebouwde muren vervagen. Theorie en de praktische werkvormen sluiten goed aan in het veranderingsproces van ons brein.

  Zaterdag groep,en Pia, dank voor jullie warmte en inspiratie!

 • avatar Brigit Pronk

  Hallo Pia,

  Even een berichtje van mij om je te zeggen dat ik mijn eerste faalangsttraining op onze school achter de rug heb. Ik heb het verdeeld over 8 bijeenkomsten. Het was SUPER om hierbij gebruik te mogen maken van jouw Lefgastenmethode!Het werkte zo (h)eerlijk! Ik wil je nogmaals danken voor alle handvatten die ik van jou heb gekregen. Het geven van deze training geeft mij energie en ik merk dat ik écht wat kan betekenen voor deze leerlingen. Dat geeft mij een goed gevoel!
  Veel dank, groeten Brigit Pronk

 • avatar Barbara

  Ik heb nog nooit een opleiding of training gevolgd waarbij ik van het begin tot het eind op het puntje van mijn stoel zat en me geen moment verveelde. Zoveel nuttigs was er te leren! Praktijkgericht, heel veel voorbeelden, kleine groep, ervaringen uitwisselen met medecursisten, methode lefgasten heel concreet en duidelijk, en meteen toepasbaar. Geen overbodige gelikte cursusmappen, lekker no nonsens, de inhoud voorop. Pia is een bevlogen, kundige trainer met een groot hart voor haar doelgroep en ons cursisten.

  Ik kon na elke bijeenkomst meteen met het geleerde aan de slag. Ik werk in het HBO en pas methode lefgasten nu in een individueel traject met studenten toe. Maatwerk. Heel tevreden studenten die snel grote stappen maken, want ook zij gaan meteen in de praktijk aan de slag. Prachtig om zo’n ontwikkeling bij studenten te zien.

  Dus: Toptraining, toptrainer, topresultaat. Dank je wel, Pia.

 • avatar Cindy

  Als onderwijskundige werk ik voor leerlingen, maar weinig mét ze. Daar wilde ik verandering in brengen. Door mijn interesse voor het thema faalangst kwam ik bij het boek Lefgasten uit. Na dit met veel plezier gelezen te hebben, besloot ik de opleiding van Pia te gaan volgen. De methode Lefgasten is concreet en overzichtelijk. De opleiding levert alle inzichten en praktische handvatten om direct een trainingsprogramma aan te kunnen bieden aan individuele of groepjes leerlingen. Erg fijn dat er ook een boek voor studenten is, zodat ik ook hen een goede ‘op maat’ begeleiding kan geven. Ik ga er vol enthousiasme mee aan de slag!

 • avatar Ingrid Rijkers

  Tijdens de begeleiding van een MBO student heb ik met de methode LEFGASTEN gewerkt. De student is sterker geworden, heeft vertrouwen in eigen mogelijkheden gekregen en geeft met een positief gevoel een presentatie.
  LEFGASTEN HET WERKT !!!!!!

 • Dag Pia,

  Wat een eenvoudige, praktische en tegelijkertijd complete methode heb je ontwikkeld om met faalangst aan de slag te gaan. Het zal de basis zijn voor de trainingen die ik in 2014 ga geven. De inhoud van de cursusavonden gaf stof tot nadenken en reflecteren op mijzelf, mijn kinderen en op hoe ik de cursus in mijn praktijk vorm wil geven. Ook de extra kennisuitwisseling tussen de cursisten onderling vond ik echt meerwaarde hebben. LEUK!!

  Dank je wel!! Groeten, Myra

 • avatar Mariëtte

  L leerlinggericht, leuk, les in kleine groepen
  E effectief
  F faalangst snel en doelgericht aanpakken
  G gebruik maken van symbolen, heldere uitleg, herstelgedachten en visualisaties
  A adrenaline verminderen
  S stapsgewijs, simpel, succesvol, stress weg!
  T theorie maar nog meer praktijk, toepasbaar op scholen, in praktijken en thuis
  E emoties helder leren krijgen
  N nooit gedacht zo veel te kunnen leren in 3 dagen

 • avatar René Paulides

  Hoi Pia,

  Ik kan je zeggen dat ik niet vaak een cursus heb gevolgd, waar ik vanaf het begin af dacht van “wow, wat is dit gaaf”. Komt denk ik ook dat ik het fenomeen faalangst al heel veel tegen ben gekomen als mentor, de leerlingen altijd wel op een bepaalde manier heb kunnen helpen, maar nooit onderbouwd vanuit de theorie, maar meer op gevoel. Het was vanaf het begin zo herkenbaar en duidelijk en ook zo leerling-gericht!! Fantastisch gewoon. De succesmomenten die ik nu al een aantal keer heb mogen beleven met mijn leerlingen geven een enorme kick!!

  Dank je wel!! Gr René.

 • Als je methode wordt geaccrediteerd door VBAG (KTNO, FONG, SNRO, CPION en NVAO) dan kom ik! Groeten

 • avatar Mieke

  Ik heb net de 3 daagse afgerond en het is echt een aanrader. Kan niet wachten om met mijn leerlingen aan de slag te gaan. Zoveel praktische en bruikbare dingen geleerd.

 • avatar Paulien

  Heb in januari de driedaagse opleiding gevolgd. Erg inspirerend!Heel concreet en praktisch toepasbaar. Kleine groep, alle ruimte voor vragen en uitwisseling, afwisseling theorie en oefening. Ik heb zo genoeg bagage om binnenkort te starten met een groepje leerlingen en verheug me erop!

Laat een reactie achter

Indien gewenst gebruik deze HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>