Videocursus

De videocursus van de Lefgasten methode heet ‘Online Masterclasses Lefgasten’. De tien belangrijkste hoofdstukken uit het boek worden in beeld gebracht in de vorm van een slideshow met commentaar. Met deze visuele aanvulling wordt de methode nog toegankelijker en kun je een onbeperkt aantal leerlingen of studenten stap voor stap meenemen in de groei naar meer zelfvertrouwen en motivatie. 

Promo videocursus

In de afgelopen tien jaar zijn de boeken ‘Lefgasten voor jongeren’ en ‘Lefgasten voor studenten’ een effectief middel gebleken om niet alleen leerlingen en studenten te helpen maar ook hun ouders, school en begeleiders zoals coaches en studentendecanen begrip en handvatten te geven om mee te werken aan herstel. Blokkades die ontstaan zijn tijdens studiestress en die een patroon zijn geworden, pak je het liefst samen aan met iemand die jou begrijpt en ondersteunt.

Daaruit ontstond de behoefte om de methode nog toegankelijker te maken door middel van  beeld en geluid. Mijn bedoeling was om het eenvoudig maar doeltreffend aan te bieden. Net als in het boek gaat het in de eerste plaats om een duidelijke uitleg en structuur, om herkenning en begrip over het leven van leerlingen en studenten die vastlopen door studiestress. Het gaat dus over meer dan de studie alleen! Het geeft je inzicht in de verbindingen in je hersenen én hoe je daar zelf invloed op hebt.

De videocursus wordt in twee delen aangeboden:
Het eerste deel is de basis van de methode en geldt voor iedereen. Het tweede deel verwijst naar het eerste deel en gaat over blokkades die niet persé voor iedereen herkenbaar zijn. Op het platform waar je de cursus per deel kunt bestellen kun je ook de trailers bekijken.

Lees hier een aantal reacties van gebruikers 

Joan Terpstra, eerste graads docent Nederlands & faalangsttrainer bij Atheneum College Hageveld

De videocursus is zo fijn! Onder andere ter ondersteuning van de training Lefgasten die ik zelf op school aanbied. Heldere en duidelijke uitleg, die snel door de lefgasten opgepikt wordt.

Caroline Mol, GZ psychologe en psychotherapeut

Lefgasten is een geweldige methode met een prachtig boek en een zeer heldere videocursus erbij.
Jaren geleden hoorde ik er al over van een intern begeleider en kon ik recent gelukkig herleiden dat het om deze aanpak ging. De methode is een mooie toevoeging voor clienten in mijn psychotherapiepraktijk. De inhoud is zeer toepasbaar en meteen effectief! Ik ben erg enthousiast geworden en het is een verrijking van mijn behandelaanbod.

Begeleidende docenten van een van de pilotscholen,
Gymnasium Sorghvliet te Den Haag:

We hebben jouw Online Masterclasses gebruikt bij de examenvreestraining voor klas 6. Vooraf bedachten we wat we wilden laten zien en wat we zelf wilden vertellen of toevoegen. 

De toegevoegde waarde als begeleider zit in het stilstaan bij een gestelde vraag, dus in je rol als gespreksleider. Maar ook in het opvangen van emoties, het bieden van een veilige omgeving, het ruimte geven voor het delen van ervaringen.

De leerlingen vonden de uitleg duidelijk en in een goed tempo gegeven. Verder vonden ze het ook fijn om uitleg van een derde te horen.   
Twee meiden zeiden onafhankelijk van elkaar dat ze zich nu meer bewust zijn van hun probleem, van de oorzaak ervan en weten hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan.  

Petra van Cappellen, begeleider van hoogbegaafde leerlingen

De videocursus zet ik in tijdens mijn begeleiding aan meer- en hoogbegaafde leerlingen die o.a. last hebben van een vorm van faalangst veelal gerelateerd aan perfectionisme. Het auditieve en visuele aspect helpt de leerling om de informatie beter op te nemen. Doordat de uitleg kort en bondig is, kan ik deze goed inpassen in mijn programma en aanvullen met eigen materiaal of materiaal uit het boek. 

 Paulien Somhorst, docent en faalangsttrainer

Herkenbaar duidelijk verhaal, mooi geheel. Ik heb mijn eigen kennis ook weer bijgespijkerd. Mooi en rustig verteld, to the point. 
Dat stukje over neuroplasticiteit was nieuw voor me, duidelijk hoor! Op mijn school gebruik ik de Lefgasten methode, voor leerlingen met dyslexie vul ik het aan met mijn eigen kennis.
 

 

Overzicht modules

Deel 1
(totaalduur is ca. 1 uur)


Inleiding
1. Wat is faalangst?
2. Visualisaties
3. Uitleg van de blokkade
4. Ik kan het niet
5. Verwachtingen

Deel 2
(totaalduur is ca. 75 minuten)

6. Uitstelgedrag
7. Presenteren
8. Examenstress
9. Perfectionisme
10. Motivatie
Slot

Voordelen videocursus

  • Volg het individueel in je eigen tempo op je eigen moment.
  • Volg het samen met een ouder, begeleider of coach.
  • Mentoren of trainers kunnen het aanbieden aan een onbeperkt aantal leerlingen of studenten.
  • De videotraining heeft een geldigheidsduur van twaalf maanden.
  • In deze periode is het mogelijk om 1 x gratis online consult te krijgen.

'Zelfvertrouwen en motivatie terugkrijgen voelt als een nieuw begin!

- Lefgasten methode -