Lefgasten in Suriname

Maart 2018

Een van mijn trainers, Alex van den Akker, is voor een jaar naar Paramaribo gegaan met zijn gezin en werkt daar o.a. met de Lefgasten methode. Dit is zijn verhaal:
‘De methode Lefgasten wordt in Paramaribo ingezet op een basisschool met adaptief onderwijs. Er zijn vier kinderen in klas 6, groep 8, waarbij sprake is van onderpresteren tijdens toetsen. De ouders hebben voorlichting gekregen. Dit was voor mij een spannende uitdaging, in een ander land je werkwijze uitleggen zonder dwingend om ” allesweter” over te komen.  De kinderen zijn super gemotiveerd om op andere manieren met de opbouwende stress om te gaan.
Daarnaast wordt de Lefgasten methode ingezet bij een super talentvolle basketbal speler. Deze knul wil heel graag groeien op mentaal vlak. Het verzorgen van trainingen hier in Suriname geeft mij in mijn ontwikkeling als trainer een enorme boost , om je staande te kunnen houden in een land met zijn eigen identiteit, normen en cultuur!’

Een paar maanden later: ‘Hier te Suriname de cursus Lefgasten afgesloten vandaag. De leerlingen hebben zich leergierig opgesteld. Dit was zichtbaar in de lichaamstaal en enthousiasme tijdens de trainingen. Komende weken wandel ik af en toe nog binnen daar op school,mede op verzoek van de deelnemers en juf.
Lefgasten methode staat op de kaart te Zuid – Amerika !!’

‘Evidence-based’ faalangstmethode voor leerlingen, studenten, ouders, school en zorgbegeleiders

‘Leven is meervoud van lef’ (Loesje)

Translated from

Evidence based fear of failure method for pupils, students, parents, schools, coaches and counsellors

'Nerve is needed to overcome nerves’