Reacties

Zie hier een overzicht van alle Lefgasten reacties. Ze zijn te filteren op doelgroepen en inhoud via de buttons. 

Leerlingen Opleidingen
STUDENTEN EN VOLWASSENEN
ouders
PRESENTATIES
videocursus

De begeleidende docenten van een van de pilotscholen, het Gymnasium Sorghvliet te Den Haag - Videocursus

2022

We hebben jouw Online Masterclasses gebruikt bij de examenvreestraining voor klas 6. Vooraf bedachten we wat we wilden laten zien en wat we zelf wilden vertellen of toevoegen. De toegevoegde waarde als begeleider zit in het stilstaan bij een gestelde vraag, dus in je rol als gespreksleider. Maar ook in het opvangen van emoties, het bieden van een veilige omgeving en het ruimte geven voor het delen van ervaringen. De leerlingen vonden de uitleg duidelijk en in een goed tempo gegeven. Verder vonden ze het ook fijn om uitleg van een derde te horen. Ze gaven aan zich meer bewust te zijn van hun probleem, van de oorzaak ervan en nu duidelijk te weten hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan.

Lees hier meer reacties

Juul - Leerling

29 juli 2021 

In maar een paar lessen heeft Pia al snel door waarin een leerling belemmerd wordt en wat hieraan gedaan kan worden. Ikzelf merkte na de eerste les al dat Pia meteen raad weet met personen die door faalangst, burn-out klachten ondervinden. Ze weet weer zelfvertrouwen in leerlingen te stoppen en duidelijk te benadrukken dat je zelfwaarde niet aan je prestaties te meten valt. Ik werd door haar geholpen in de periode voor mijn herkansingen van mijn examens en weet nu dat ik toetsen ook relaxed kan maken.
Bedankt voor alles!

Lees hier meer reacties

Astrid - Opleidingen

10 november 2016 

Beste Pia,
Dit najaar heb ik de opleiding tot faalangsttrainer bij jou gevolgd. Het was een bijzonder verrijkende ervaring. De analyse van hoe faalangst werkt, de stappen naar herstel, alles heel helder en overzichtelijk uitgelegd. Mijn enthousiasme over de aanpak die ik van je heb geleerd werkt aanstekelijk. Ik ga binnenkort de cursus “Lefgasten” introduceren bij mijn collega’s in de bovenbouw van de basisschool. Ik ben ervan overtuigd dat ik er veel kinderen mee uit de bekende “vicieuze cirkel” kan halen. De cursus heeft me ontzettend veel inzicht gegeven waar ik heel blij mee ben en anderen zullen dat ook zijn! Bedankt!

Lees hier meer reacties

Bernd - Studenten & Volwassenen

11 juli 2018

Hoi Pia,
Na diverse keren een black out te hebben gehad tijdens mijn tentamens wist ik mij geen raad meer. Ik vroeg mij af waar deze black outs vandaan kwamen en wat ik hieraan kon doen. Het antwoord moest ik mijzelf schuldig blijven, totdat ik een keer bij jou was geweest. Eindelijk na al die jaren kon ik het verklaren, maar bovendien kon ik er ook iets aan doen! Vol goede moed en vertrouwen ging ik weer aan de slag met de voorbereidingen voor mijn tentamen en met veel zelfvertrouwen en een dosis gezonde spanning heb ik mijn tentamen succesvol weten te halen. Ik had geen last van een vervelend onderbuik gevoel en erge spanningen en keek er zelfs naar uit om het tentamen te gaan maken. Ik moet nu nog een tentamen maken, maar door alle goede tips en methodes van Pia zie ik dit met heel veel vertrouwen tegemoet. Hartelijk dank voor alle goede zorgen!!
Bernd

Lees hier meer reacties

Inge - Ouders

21 april 2020 

Fantastisch wat Pia in korte tijd weet te bereiken! In zeer korte tijd heb ik mijn dochter zien veranderen; onzeker, teruggetrokken en faalangstig naar iemand die (veel) beter weet én voelt wat ze zelf vanuit zelfvertrouwen en in verbinding met zichzelf. Ik heb Pia als zeer discreet, mensgericht, betrokken én professioneel ervaren. Ik ben Pia dan ook enorm dankbaar voor wat zij voor mijn dochter heeft betekend!

Lees hier meer reacties

Oudervereniging Picasso Lyceum, Zoetermeer - Presentaties

6 december 2017 

Pia heeft op uitnodiging van de oudervereniging van het Picasso Lyceum een presentatie gegeven ten behoeve van de thema-avond: Motivatie. Zij leidde ons door de wereld van (faal)angst en motivatie. Welke blokkades kunnen er ontstaan? En als ze dan zijn ontstaan, hoe kan je werken aan herstel? Ze gaf aan dat het helpt om zaken vooral bespreekbaar en concreet te maken. Daarbij helpt het om het “moeten” dat bij veel blokkades in het hoofd zit om te buigen in “willen”. Fouten maken mag en is normaal. Het geeft iets aan over je leerproces en dat je daarin iets verkeerd gedaan hebt. Dat zegt natuurlijk niets over dat je verkeerd bent. Zo kwamen er in de presentatie een hele hoop interessante tips voorbij voor ouders en docenten.

Lees hier meer reacties

‘Evidence-based’ faalangstmethode voor leerlingen, studenten, ouders, school en zorgbegeleiders

‘Leven is meervoud van lef’ (Loesje)

Translated from

Evidence based fear of failure method for pupils, students, parents, schools, coaches and counsellors

'Nerve is needed to overcome nerves’