De LEFGASTEN faalangstmethode

De LEFGASTEN methode maakt gebruik van een praktijkboek dat ik in 2009 heb geschreven en waarvan in februari 2014 de 3e druk is verschenen. Het is bedoeld voor leerlingen, ouders en docenten. Het boek omvat een zelf-ontwikkelde methode waarin ik stap voor stap uitleg hoe leerlingen hun faalangst kunnen overwinnen zodat hun cijfers verbeteren en ze weer met plezier naar school toe gaan. De methode is gebaseerd op de RET therapie.

Waarom deze faalangstmethode?

In de 17 jaar dat ik faalangsttrainingen geef, heb ik wanhopige jongeren meegemaakt die gefrustreerd waren door steeds slechtere cijfers en een gevoel van onmacht en teleurstelling. Nog harder werken? Het opgeven? Druk opvoeren? Het werkte allemaal averechts… Vanaf het moment dat ze begonnen aan de cursus, werden ze rustiger en maakten meer contact met hun vrienden, ouders en docenten. Hun cijfers gingen omhoog met als gevolg dat ze weer in zichzelf gingen geloven en vrolijker en sterker werden.

Presentatie:

Scholen of andere instanties kunnen mij uitnodigen voor een presentatie over de LEFGASTEN methode.

De kracht van de LEFGASTEN faalangstmethode:

– De heldere uitleg over de werking van de blokkade
– De link die hierin gelegd wordt naar de realiteit van de leerling
– De herkenning die daardoor ontstaat en die motiveert om aan de slag te gaan
– De oefeningen die onmiddellijk toepasbaar zijn en snel leiden tot herstel
– De praktijkvragen die de leerling helpen om inzicht te krijgen in zichzelf
– De toepasbaarheid op de totale leefwereld van de leerling
– De visualisaties die naast de oefeningen een uniek en krachtig middel zijn tot herstel

De vierde druk:

In oktober 2018 is de vierde herziene druk van LEFGASTEN voor jongeren verschenen. Het boek is uitgebreid met een nieuw hoofdstuk over sociale faalangst en met verdieping over o.a. de freeze reactie en neuroplasticiteit.

LEFGASTEN voor studenten:

Mijn begeleidingen aan studenten en contacten met studieadviseurs hebben ertoe geleid om ook een boek voor studenten te schrijven. Het is tot stand gekomen met medewerking van een groep studenten uit WO, HBO en MBO en komt in oktober 2014 uit. LEFGASTEN voor studenten bestaat uit de volgende hoofdstukken.

Reacties

Lees hier wat mensen zeggen over LEFGASTEN.

 

Angst is de meest weggestopte emotie en dat geldt zeker voor jongeren!