Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies en verzamelt op deze manier informatie over het gebruik van de website om zodoende jouw interesses te analyseren en relevante advertenties aan te bieden.  Door op de MEE EENS button te klikken, aanvaard je het gebruik van cookies en de verzameling van informatie op basis daarvan door ons of door derde partijen.

mee eens
niet mee eens

Reacties - Studenten & Volwassenen

Ik ben blij dat studenten die vastlopen in hun studie Lefgasten weten te vinden, weer zelfvertrouwen en motivatie terugkrijgen, maar ook volwassenen gebruiken het in hun werk of privé leven... 

Sandra

23 aug 2021

Lieve Pia,
Ik zag een bericht voorbij komen op mijn tijdlijn van jou, wat ontzettend inspirerend dat je ‘ Lefgasten’ hebt opgezet en je nu volledig focust op ‘faalangst’. Ik vind het een gemis voor leerlingen dat je geen teamleider meer bent, maar je betekent nu natuurlijk ook ontzettend veel voor studenten! Mijn blauwe schriftje over faalangst ligt nog veilig opgeborgen en ik ben nog steeds ontzettend dankbaar dat jij en mijn oud docenten op het Dalton zo alert waren op ‘verborgen faalangst’, want ik presteerde natuurlijk wel, maar de prestatiedruk die ik voelde op jonge leeftijd is eigenlijk niet ok. Het zal je niet verbazen dat ook na onze gesprekken er begeleiders zijn geweest in mijn leven( in mijn studententijd/ werk) die hebben aangegeven dat ik niet zo streng voor mijzelf moet zijn/ de lat niet altijd zo ontzettend hoog moet leggen. Daarnaast ben ik natuurlijk ook in een werkmilieu terecht gekomen waar fouten maken, niet is geoorloofd, maar ik ben overtuigd dat ik dit veel beter aankan door de trainingen van jou op de middelbare/ op zo’n jonge leeftijd bewust worden gemaakt van bepaalde gedachten. Dus ik wil je een berichtje sturen om je te laten weten, dat zelfs jááren later, ik dankbaar ben voor jouw uitleg en begrip toentertijd waardoor ik me nog altijd bewust ben dat het perfectionisme- wat altijd zo’n negatieve lading heeft maar het brengt je ook op bepaalde posities- niet doorslaat. Ik heb tijdens mijn psychiatrie coschap geleerd dat een burnout veel factoren heeft, maar wat ik een heel mooi voorbeeld vond: ‘ als jij om 19uur een etentje met vrienden afzegt omdat je nog moet werken, en je blijft dit structureel doen, dan haal je alle positieve energie weg en kun je je niet meer opladen’. Mijn inziens hebben mensen met prestatiedruk/ het altijd maar goed willen doen/ bang zijn voor fouten een extra ‘risicofactor’ om een burnout te ontwikkelen. Ik was benieuwd naar jouw visie hierop. En of je dit mogelijk herkent bij jouw studenten? Het is misschien gek om tegen je voormalig juf te zeggen: ik ben heel trots op jou en ik vind het fantastisch dat je een methode hebt ontwikkeld om jongeren zo te helpen, want uit ervaring kan ik zeggen: je hebt er de rest van je leven profijt van! Wens je al het goeds Pia,
Lieve groetjes, Sandra 

Bernd

11 juli 2016  

Hoi Pia,

Na diverse keren een black out te hebben gehad tijdens mijn tentamens wist ik mij geen raad meer. Ik vroeg mij af waar deze black outs vandaan kwamen en wat ik hieraan kon doen. Het antwoord moest ik mijzelf schuldig blijven, totdat ik een keer bij jou was geweest. Eindelijk na al die jaren kon ik het verklaren, maar bovendien kon ik er ook iets aan doen! Vol goede moed en vertrouwen ging ik weer aan de slag met de voorbereidingen voor mijn tentamen en met veel zelfvertrouwen en een dosis gezonde spanning heb ik mijn tentamen succesvol weten te halen. Ik had geen last van een vervelend onderbuik gevoel en erge spanningen en keek er zelfs naar uit om het tentamen te gaan maken. Ik moet nu nog een tentamen maken, maar door alle goede tips en methodes van Pia zie ik dit met heel veel vertrouwen tegemoet. Hartelijk dank voor alle goede zorgen!!

Bernd

Sangita

2 juli 2021 

De faalangstraining van Pia is mij zeer goed bevallen en kan ik een ieder aanraden!
Mijn collega op het werk wees mij erop dat ik misschien last heb van faalangst. Mijn collega herkende de faalangst van haar dochter bij mij. Haar dochter had op dat moment een training van Pia via haar middelbare school.

Op dat moment kreeg ik inzicht in het probleem waar ik altijd al mee heb geworsteld, ik kwam niet goed uit de verf maar niet goed wist waarom? Ik blokkeerde regelmatig op een dag, deed harder mijn best maar desondanks blokkeerde ik toch. Ik raakte hierdoor opgebrand, gedemotiveerd en mijn zelfvertrouwen werd alsmaar lager. Ik heb dit probleem met een coach besproken, toch ben ik met de coach niet zover gekomen.

Na een paar individuele sessies heeft Pia mij geleerd hoe ik met mijn faalangst kan omgaan. Na de training ben ik in korte tijd productiever geworden op werk en privé en daarmee ook een stuk gelukkiger in mijn leven. Het blijft een proces van oefenen maar dat heb ik ervoor over. Dank je wel voor het leren van deze doeltreffende methode!

Deze methode is niet alleen toepasbaar bij kinderen maar ook voor volwassenen van elke leeftijd. Ik hoop dat mijn bericht mensen in het bedrijfsleven bereikt die zoekende zijn naar een faalangst trainer. Een coach kan helpen, voor mij persoonlijk was deze faalangst training doeltreffender!

Met vriendelijke groet,
Sangita

Niels Ruigrok van der Werven

9 februari 2019 

Beste Pia,

Als eerste, hartstikke bedankt voor de trainingen. Door de angsten die ik had tijdens mijn schoolperiodes was ik mijn totale motivatie verloren om verder te gaan met mijn studie omdat ik de gedachten had dat ik het toch niet zou halen. Door tijdens de trainingen met elkaar nuttige gesprekken te voeren zijn op dit moment mijn angsten verminderd tot bijna verdwenen! Ik wil dit voor ieder aanraden want wist echt niet meer hoe of wat voordat ik bij Pia langskwam. Nu heb ik weer een doel voor ogen en de motivatie om verder te gaan. Nogmaals super erg bedankt.

Liselore

28 juli 2020 

Hi Pia,

Ik wil jou bedanken voor jouw betekenisvolle begeleiding in het afgelopen jaar. Eind 2019 kwam ik met stress- en angstklachten thuis te zitten; ik was totaal opgebrand. Mede dankzij jou kijk ik nu weer met een heldere blik vooruit. Samen hebben we de methode doorlopen. Allereerst heb je me doen inzien hoe mijn angstklachten zijn ontstaan. Langzaam hebben we toegewerkt naar een periode waarin ik met zelfvertrouwen nieuwe en authentieke keuzes kan maken. Je hebt me een extra duw in de goede richting gegeven, en tools om dagelijks in te zetten.

Mede dankzij jouw methode durf ik nu de stap te zetten om te investeren in een totaal nieuwe aanvulling op mijn carrière. De gesprekken zelf zijn laagdrempelig en goed te volgen. Maar het echte effect is te merken in de dagen en periodes erna. Bedankt voor al je geduld, kritische blik en toegankelijkheid.

Liselore

Ruben Dorren

20 oktober 2021 

Simpel en effectief! Tijdens mijn bachelor opleiding Toegepaste Psychologie heb ik meermaals gebruik gemaakt van de Lefgasten methode, met name voor faalangsttrainingen en motivatieproblematiek (welke vaak hand in hand gaan natuurlijk). Daarbij heeft deze methode zijn nut zeker bewezen. Leerlingen hebben vaak geen weet van hun gedachtepatronen en de invloed die ze hierop kunnen uitoefenen, de Lefgasten methode reikt onder meer de tools aan om hier actief mee aan de slag te gaan. Een prachtige combinatie van de Rationeel-Emotieve Therapie (RET) en neuroplasticiteit!

Bedankt hiervoor.

Aniek Bos

8 mei 2016 

Hoi Pia,

Via deze manier wil ik u heel graag bedanken voor alle fijne meetings die wij hebben gemaakt om mijn faalangst aan te pakken. Nu kan ik ook eindelijk zeggen dat de resultaten van mijn afgelopen tentamenperiode ontzettend goed zijn!! Ik kan nu eindelijk mijn tentamens maken zonder een blackout en gewoon rustig blijven na denken zonder in paniek te raken als ik het even niet weet. Ook in de voorbereidingen van mijn tentamens voel ik veel minder stress en druk. Al om al, ik ben echt ontzettend blij dat ik bij u terecht ben gekomen!

Verder is het boek Lefgasten echt ideaal! Op deze manier konden mijn ouders er ook over lezen en het beter begrijpen. Ook was uw service geweldig als het gaat om ophalen en brengen naar het station. Heel erg bedankt daarvoor!

Veel liefs, Aniek Bos

Megan Peters

28 februari 2016 

Pia,
Ik heb tijdens de trainingen veel over mezelf geleerd, maar ook hoe ik faalangst uitschakel waardoor ik weer veel plezier heb in mijn studie. Zonder jouw methode was ik waarschijnlijk al gestopt met mijn opleiding. Erg fijn dat je ook speciaal een boek hebt geschreven voor studenten, want ik merk in mijn omgeving dat ik niet de enige ben die hier last van heeft. Tijdens de trainingen stelde je mij erg op mijn gemak, je nam de tijd en je hebt mij duidelijk en helder uitgelegd hoe ik het goed kan aanpakken. Ontzettend bedankt voor de fijne begeleiding, hier heb ik mijn hele leven profijt van.

Groetjes,
Megan

Eugenie

12 april 2017 

Lieve Pia, Je bent een top faalangst trainer!

Liefs

Eva

12 november 2016 

Hoi Pia,

Dankzij jouw meetings en hulp is mijn stressniveau heel erg gedaald en kan ik weer functioneren als ik moet presteren! Tijdens tentamenweken kon ik eerder niet eten en slapen van de stress. Ik had al van alles geprobeerd en niets leek echt de kern van het probleem aan te pakken. Totdat ik bij jou kwam en jij mij vertelde dat negatieve gedachtes de oorzaak van mijn stress en faalangst waren! In 3 sessies leerde jij mij mijn negatieve gedachtepatronen te herkennen en begrijpen. Samen hebben we deze omgevormd naar positieve gedachten. Dit heeft mij heel erg geholpen om mijn studie mentaal (en fysiek) weer aan te kunnen. Daarnaast zijn de oefeningen en inzichten ook erg waardevol voor niet-studie gerelateerde aspecten in het leven – een bijkomend voordeel!

Heel erg bedankt!

Véronique Driebeek

18 juni 2015 

Ik ben bij jou gekomen nadat ik met mijn studie moest stoppen, helaas mijn P net niet had gehaald en enorm aanhikte tegen mijn faalangst, vastbesloten om er nu eindelijk eens wat aan te doen. En toen kwam ik bij jou terecht, niet wetend in eerste instantie wat het mij precies zou brengen.

Maar wat heb ik onwijs veel geleerd over mijzelf tijdens deze waardevolle trainingen. Tot in detail heb je me uitgelegd hoe deze faalangst precies tot stand komt en hoe je er zelf aan kan gaan werken. De trainingen zijn heel helder en overzichtelijk. Ook zijn de trainingen nooit saai, je brengt het met veel enthousiasme, humor en sympathie. Niet te vergeten, het boek Lefgasten wat mij veel inzicht,erkenning en vooral herkenning heeft gegeven. Pia, ik wil heel erg bedanken voor alle hulp en vertrouwen dat je had. Je trainingen zijn uniek, leerzaam en doordacht. Ik kom zeker nog eens langs maar dan voor de gezelligheid!

Liefs, Véronique

Nicky

22 mei 2014 

Hoi Pia,

Met trots kan ik zeggen dat ik allebei mijn herkansingen voor mijn HBO-opleiding heb gehaald! Sinds de laatste 2 jaar van mijn middelbare school heb ik veel last gehad van angst voor testen. Hierbij hoorden zweten, paniekaanvallen, black-outs en een slecht zelfbeeld.. Dankzij de 3(!) sessies heb ik nu controle over deze angsten, en niet meer het idee dat ik ‘dom’ ben. Natuurlijk zullen de angsten altijd blijven, maar controle hebben over de angsten is het beste wat je kunt bereiken, en dit heb jij mij geleerd! Perfectionistisch ben ik altijd geweest en dat zal ik altijd blijven, maar door de controle die ik door de sessies heb verkregen heb ik geen paniekaanvallen of black-outs meer.

Lieve Pia, ontzettend bedankt!

Maria

28 april 2014 

Beste Pia,

Hierbij wil ik je nogmaals enorm bedanken voor je faalangsttraining. Tijdens mijn middelbare school én tijdens mijn studie heb ik altijd gedacht dat de enorme zenuwen die ik had voor presenteren iets was wat nou eenmaal bij me hoorde. Maar dat is niet zo! In de 4 sessies die we hebben gedaan, heb ik geleerd dat het mijn gedachtepatronen waren die voor die fysieke stressreactie zorgden. En ik weet nu hoe ik die gedachtepatronen aan moet pakken. Een beetje perfectionistisch zal ik altijd blijven, maar ik heb mijn faalangst nu veel meer onder controle.
En het heeft gewerkt… Mijn eerste grote ‘test’ na je training was mijn praktijk rij-examen. Ondanks dat ik met zwetende handjes de auto in ging, is het me gelukt om tijdens het examen rustig te blijven en te denken aan de dingen die ik had geleerd. Hierdoor kan ik nu met trots zeggen dat ik in één keer ben geslaagd voor mijn rijbewijs!

Eugenie

24 mei 2017 

Ik ben mezelf gaan zien
wat kan ik doen misschien
langzaamaan ben ik gaan bouwen
ben ik op mezelf gaan vertrouwen
genietend van de dingen om me heen
geloof in mijn droom die verscheen

Daar sta ik dan
ik weet dat ik het kan
het besluit op eigen benen genomen
doen wat ik droomde
Angsten wilde ik kwijt
vertrouwen is wat mij leidt

Met kracht en geloof echt kiezen
anders een droom en tijd te verliezen
moet ik dan aarzelen en dagen praten
wat andere mensen ook verklaren
van anderen zal ik liefde ervaren

Dromen realiseren vraagt lef
dat is wat ik me van binnen besef

Als ik val
dan zal er iemand zijn die mij opvangen zal.

Walthera Beelaerts

26 maart 2015 

Hoi Pia, Dankjewel voor het mij meer inzicht geven in wat ik nodig heb om mij goed te voelen bij een prestatie. Je hebt me geholpen om een paar randvoorwaarden te formuleren die mij helpen om relaxed een spannende situatie in te gaan. Ik heb bepaalde oordelen over mijzelf met jouw hulp kunnen omdraaien in iets positiefs en ik ben je voor alles wat ik van je heb geleerd heel erg dankbaar. Het zou geweldig zijn als jouw training standaard kost op scholen zou zijn. Heel veel dank voor de gezelligheid hoop ik tot ziens! Ik zal je naam aan iedereen die last heeft van faalangst direct doorgeven.

Veel goeds van Walthera

‘Evidence-based’ faalangstmethode voor leerlingen, studenten, ouders, school en zorgbegeleiders

‘Leven is meervoud van lef’ (Loesje)

Translated from

Evidence based fear of failure method for pupils, students, parents, schools, coaches and counsellors

'Nerve is needed to overcome nerves’